jagarhelamittliv.blogg.se

Die ewige Wahrheit

Publicerad 2013-06-27 11:19:00 i Allmänt,

En majoritet av jordens befolkning är kvinnor. En majoritet av jordens arbetarklass är kvinnor.

Därav är den enskilt viktigaste frågan för ett socialistiskt parti jämställdhet.

Det går inte att vara för jämställdhet utan att kämpa för kvinnors rätt till samma möjligheter som män.

Att kämpa för kvinnors möjligheter är feministiskt.

Därav kan man inte vara för jämställdhet utan att vara feminist. Ett socialistiskt parti kan därmed inte existera om det inte är feministiskt,

Feministiskt såväl som i teori som i praktik.
 
 
För ett parti borde den praktiska jämställdheten synas i tex sammansättningen av styrelser.
 
när 4/19 styrelseledamöter är kvinnor i en partistyrelse är det inte jämmställt.
Ett sätt att lösa den problematiken på är kvotering. max 10 ledamöter av samma kön får vara i partistyrelsen.
 
Samma metod och resonemang bör användas på alla lägre styrelser. Föreningar och avdelningar.
 
Likadant bör man fokusera mer på kvinnor i sin politik rent teoretiskt. Läsa mer, skriva mer, utbilda sig inom feminism och genus, skapa en förståelse och kunskap om den systematiska diskrimineringen som sker i samhället.
 
Utbildningar, workshops, föredrag om genus, härskartekniker, hur man lämnar plats, hur man tar plats etc är några steg att ta för det.
 
I den praktiska politiken borde det fokuseras mer på arbete mot kvinnodominerade arbetsplatser och inte bara inom den traditionella industribranschen.
 
sjukhus, äldreomsorg, skolor, daghem, vård etc är områden som totalt domineras av kvinnor och där borde det finnas grogrund för att föra ut socialistisk politik.
 
Med andra ord finns det hur mycket saker som helst man kan göra för att börja bedriva socialistisk, feministisk, arbetarvänlig politik.
 
Den som inte är feminist är inte socialist, och därmed en reaktionär småborgare.

Veni Vidi Sigri

Publicerad 2013-06-27 00:18:24 i Allmänt,

Sigrid. det kan hända jag skrivit eller sagt till dig innan... Men på riktigt. Du är den enskilt viktigaste människan som finns i mitt liv.

Jag brukar som du vet segla runt i mörka vatten. Men det finns ingen som får mig att komma in till land som du.

Jag är oerhört glad och tacksam över att du bestämde dig för att vilja bli vän med mig. För mig är det oerhört svårt att ens kunna teoretisera hur ett liv utan dig hade varit.

Du är mitt livs största och viktigaste kärlek. Jag hoppas, och tror, att du känner det.

Du är den jag kunde va.

Viljans triumf

Publicerad 2013-06-25 01:45:00 i Allmänt,

Malin, du är jävligt speciell. När jag såg dig, er, första gången tänkte jag inte på det över huvud taget. Random hårdrockstjejer. Det finns många. 
 
Varför är du så intelligent? kvällen i ert kollektiv... Just nu önskar jag nästan att den aldrig hade hänt. det hade varit så mycket enklare för mig om du fortsatt vara en random whatever.
 
det är, tror jag, 6-7 år sen jag kände nåt liknande som jag gör just nu för dig. Och det kom vid helt fel tillfälle.
jag vill inte känna någon kärlek till dig. jag vill bara känna vänskap. Det finns mycket jag behöver reda ut i mitt liv i allmänhet och du hade varit bättre som vän än som någon att ha andra känslor för.
 
jag vill inte gilla dig som jag gör. jag vill inte ha det som det är nu.
 
det är sjukt svårt nu, när du är med kalle och han med dig. På samma gång som jag känner att ni passar ihop och borde ha ert förhållande så känner jag svartsjuka, avundsjuka och sorg.
 
Just nu kan jag inte stå ut mer än några minuter i ert sällskap, sen blir det väldigt jobbigt. och jag tror att min enda rimliga metod att hantera det på är att dra mig undan.
 
men det är det jag inte vill. Jag vill verkligen vara en del av ditt liv och en del av Kalles liv. permanent. länge. Kanske livslångt. 
 
jag pratar hela tiden om saker vi ska göra tillsammans, och jag sa till dig att jag kan vara precis den du vill att jag ska vara. men just nu är jag säker på att det mest är ord. Jag kommer kanske inte ha styrka nog att göra saker med dig. jag kommer kanske inte ha styrka till att vara den du vill jag ska vara.
 
Inte nu iallafall. jag måste hantera det här för mig själv, hoppas att min förälskelse går över. jag hoppas också att min hantering av situationen inte kommer leda till någon större slitning.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela